Liga kupa: Győzelem Algyőn

A bajnoki szünetet kihasználva a Liga Kupa kötelezettségének tett eleget a békési férfi kézilabdacsapat. A H-jelű hármasban szereplő viharsarkiak Algyőn szerepeltek és győztek pontosabb végjátékuknak köszönhetően, ezzel ötven százalékosra javítva mérlegüket. Ebben a sorozatban januárban folytatódnak a küzdelmek.

FKSE-Algyő–Optimum Solar-Békési FKC 29–31 (18–16)
Liga Kupa kézilabda-mérkőzés. Algyő, 200 néző. Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert.
Békés: Pajkó – Csuka, HASZILLÓ 7 (1), MORVA 9 (2), Székely 3, Ferenczi 3, FEDOR 3. Csere: TAKÁCS, Borbély (kapusok), Kecskés, Gál 3, Bátky P., Kiss R. 1, Boda 1, Megyeri 1, Kovács L. 
Az Algyő legjobb góldobói: Temesvári 5, Mezei 4, Magyar 4.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 0, ill. 3/3.

A félidő első fele az algyőiek elképzelései szerint alakult, akik fokozatosan növelték az előnyüket és a 14. percben már 11–6-ra is vezettek. Ekkor egy gyors hármas szériával felzárkóztak a vendégek. A folytatásban is a viharsarkiak voltak támadásban pontosabbak és Morva Zoltán vezérletével a 26. percre ledolgozták a hátrányukat (15–15). Innen tovább szorosan alakult a meccs, két gólnál többel egyik fél sem tudott ellépni. A békésiek a 39. percben Fedor támadás befejezésével vették át először a vezetést, de a sikerüket csak a végjátékban tudták bebiztosítani, amikor egy ötös szériával és több kapusbravúrral fordították maguk javára a találkozót.

– Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, a végjátékban azon pontosak voltunk elöl is hátul is. Gratulálok a csapatnak. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk a csapatnak!