Egy pontot mentettünk Ózdról

Három hetes szünet után, szombaton este Ózdon folytatta bajnoki szereplését az NB I B-s békési férfi kézilabdacsapat. A borsodi katlanból pontot rabolni minden együttes dicséretére szól, már pedig Papp Bálint alakulatának ez reménytelennek tűnő helyzetből sikerült egy parádés hajrának köszönhetően.

ÓAM-Ózdi KC–Optimum Solar-Békési FKC 25–25 (14–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 300 néző. Vezette: Paskó Tamás Károly, Natkai Róbert.
Békés: Pajkó – CSUKA 4, HASZILLÓ 6, Morva 4 (3), Székely 1, Ferenczi 4, Fedor 2. Csere: Takács (kapus), Kecskés, Gál 2, Kovács L., Bátky P., Kiss R., Boda, Megyeri 2, Dénes.
Az Ózd legjobb góldobói: Herczegh 9 (4), Nyeste 5, Benák 4.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A találkozó elején főként a védekezések domináltak. Ebben az időszakban Pajkó védéseivel sikerült a támadásban elkövetett hibákat korrigálni a békési oldalon (13. perc: 3–1). A folytatásban mindkét oldalon beindult a gólgyártás, de végig szorosan alakult a félidő, az utolsó perceben a hazaiaknak jött ki jobban a lépés.
A térfélcserét követően villámrajtot vett a Békés, egy négygólos rohammal sikerült átvennie a vezetést. A játékrész közepéig eredményesen őrizte egy-két találatnyi előnyét a viharsarki alakulat, de ekkor egy jó periódust kihasználva egyenlítettek, majd a vezetést visszavették az ózdiak. Az utolsó percekhez érve elúszni látszott a találkozó (58. p.: 25–22), azonban a látogatók nem adták fel és nagy hajrában Morva időn túli büntetőjével sikerült egy pontot kimenteniük az ózdi katlanból. 

– Sajnos csak a második félidő első tíz percében játszottunk azon a sebességen, ahogyan végig kellett volna, azonban dicséret illeti a csapatot, hogy veszettnek tűnő helyzetből sikerült pontot szereznie. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.