Kettős győzelem a Balmazújváros ellen

Vasárnap ifjúsági és serdülő csapatunk is pályára lépett a Békés Városi Sportcsarnokba a Balmazújváros ellen. A mérkőzésre kilátogatók két remek győztes meccset láthattak.

Az ifjúsági cspatunk kezdte a napot kicsit beragadva az első pár percben, de aztán megtalálták a srácok a gólgyártás módját, ugyanis a 13. percben már 11-5-ös békési vezetésnél kért időt a vendég csapat edzője. A játékrésez további részében pár perces békési gólcsendet kihasználva elkezdte ledolgozni hátrányt aq vendég csapat, de kettő gólnál nem tudtak közelebb kerülni. A játékrész hajrájában újabb fokozatra kapcsolt a békés, amivel egy 20-11.es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészbe jól jött vissza a vendég csapat és megint elkezdte faragni hátrányát, a félidő közepére kiegyenlítettek. Jámbor-Kardos Viktor, edző időkéréssel rendezte a sorokat, végül sikerült 32-28-as győzelemmel megtartani a két pontot.

Optimum Solar-BFKC - Balmazújváros 32 - 28 (20-11)
Békés: Somoskövi G., Takács Sz., Ádám G., Kecskés B. 3, Dénes Á. 6, Gyepes N., Csige N. 5, Kohlrusz L 5, Dobrai D. 1, Bátky B. 5, Kiss A., György O., Kiss R. 6, Kovács L. 1, Berta Á., Baji G.
Balmazújváros legjobbi dobói: Molnár Zs. 10, Juhász M. 8.
Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

- Az első félidőben mutatott játékkal elégedett voltam, ami utána következett olyat ritkán látni. A győzelemhez gratulálok a játékosoknak. - nyilatkozott Jámbor-Kardos Viktor, edző.

Serdülő csapatunknak szorosan indult a mérkőzés, amiből a játékrész végére 10-8-as két gólos vezetéssel sikerült pihenőre menni. A második félidőbe jól jöttek vissza a srácok és a 9. percben már 16-9-es békési vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban felváltva estek a gólok, rendre a békésiek irányították a játékot, végül 25-17-es békés győzelemmel zárult a sersülő mérkőzés is.

Optimum Solar-BFKC - Balmazújváros 25 - 17 (10-8)
Békés: Fejes, Nyakó,  Somoskövi G., Novák 3, Hegedűs 1, Kóta K. 1, Hamvai, Szántó Z. 3, Tóth T. 1, Szabó Á. 8, Balogh B. 6, Kovács D. 1.
Balmazújváros legjobbi dobói: Rácz M. 7.
Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

-  A második félidőre értettük meg mi is szükséges erre a szintre, elszántságból, küzdésből, akaratból. Gratulálok a győzelemhez. Hajrá Békés! - nyilatkozott Jámbor-Kardos Viktor, edző.