Fontos győzelem a Balmaz ellen

Sokak által várt győzelem végre ismét sikerült a Békés Városi Sportcsarnokban az NBI/B-s keleti csoport 10. fordulójában. Csapatunk a Balmazújváros ellen nagyküzdelemben szerzett értékes pontokat, amivel közelebb került a felzárkózáshoz.

Optimum Solar-Bfkc - Balmazújvárosi KK 25 - 23 (14-10)
NBI/B-s férfi kézilabda mérkőzés. Békés, 250 néz. Vezette: Hargitai, Markó.
Békés: Borbély - Csuka 4, HASZILLÓ 6, Morva 3 (2), Székely 4, FER_ENCZI 6, Fedor 1. Csere: PAJKÓ, Takács (kapusok), Kecskés, Dénes, Megyeri 1 (1), Gál, Boda, Kiss R., Kovács L. 
A Balmazújváros legjobb dobói: Teleki 7, Tóth P. 5, Vízler 4 (1).
Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc + Munkácsi kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Az első gólt as vendégek dobták, de azután a győzelmi kényszer alatt játszó hazaiak fegyelmezett védekezéssel átvették a mérkőzés irányítását. Állandósult az egy-két gólos hazai vezetés, amia  támadásban elkövetett hibák miatt nem nőtt tovább. A félidő hajrájában sikerült a srácoknak pontosítani a befejezéseket, így 4 gólos előnnyel tudtak szünetre menni. A második játékrésztkét gyors balmazi találat vezette fel, de ez nem fogta vissza a békésieket, akik a 39. perc végére Hasziló találataival 5 gólra növelték előnyüket. Nem tudott kiegyensúlyozott játékot játszani csapatunk, így a hullámzó teljesítményt kihasználva ismét felzárkózásnak indultak a vendégek. A hajrában felzákóztak és vészesen közel kerültek az egyenlítéshez. A vendégek az utolsó percben 7 mezőnyjátékossal a pontszerzésért támadhattak, de Ferenczi szemfüles labdaszerzésével és üres kapus góljával 25-23-as győzelemmel zárta a mérkőzést csapatunk.

- Nagyon kellett már ez a győzelem nekünk, reméljük, hogy jót tesz majd a lelkekni is. Gratulálok a csapatnak! -  nyilatkozta Papp Bálint.

Gratulálunk a csapatnak!