Remek játékkal nyertünk Nyíregyházán

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójából óvás után megismételt találkozót pótolt a kiesés által is veszélyeztetett nyíregyházi és békési csapat szerda este. A viharsarki alakulat az október 12-i csatát egy góllal nyerte, most pedig héttel verte a szabolcsiakat, ezzel pedig helyet is cserélt vele a tabellán.

Nyíregyházi KC–Optimum Solar-Békési FKC 23–30 (12–16)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 120 néző. Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
Békés: PAJKÓ – Csuka, HASZILLÓ 5, MORVA 4 (3), SZÉKELY 3, FERENCZI 5, FEDOR 4. Csere: Borbély, Takács (kapusok), GÁL 4, DÉNES 3, Kecskés, Bátky P., Kiss R., Boda, Megyeri 2 (1).
A Nyíregyháza legjobb góldobói: Varga 6 (1), Dobó 3, Erdős 3 (2).
Kiállítások: 14 perc + Nyitrai kizárva, ill. 16 perc.  4/4, ill. 6/5.

A találkozó elején inkább a hazaiak akarata érvényesült, ami egy-kétgólos vezetésben mutatkozott meg. A félidő közepéhez érkezve egyenlítettek a vendégek, akiken már ekkor látszott az extra elszántság. Az utolsó tíz percre is kitartott ez a lendület, így a szünetre már megnyugtató előnnyel térhetett a békési csapat.
A második játékrész elejét is jól kezdte a vendégcsapat, amely Pajkó remek kapusteljesítményével a 40. percre már 7 találattal járt előrébb (14-21). A szabolcsiak több mindennel próbálkoztak a felzárkózás érdekében, de ezen a napon a látogatóknak mindenre volt hathatós válaszuk, így rég nem látott jó játékot nyújtva, a vártnál lényegesen könnyebben jutottak az értékes két ponthoz.

– Gratulálok a fiúknak! Ma igazán egységesek voltunk, mindenki átérezte a mérkőzés fontosságát, és a jó egyéni teljesítmények mellett nagybetűs csapatként dolgoztunk a pályán. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk a csapatnak!