Alul maradtunk az FTC fiataljai ellen

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság őszi szezonzáró játéknapján súlyos vereségbe szaladt bele a békési csapat. Az idény jelentős részét mérsékelten letudó viharsarkiak ezúttal a Ferencváros fiataljaival nem tudták tartani a lépést, akik frissebbek, pontosabbak és motiváltabbak voltak.

FTC U21-Diagnosticum – Optimum Solar-Békési FKC 34–22 (19–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 120 néző. Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.
Békés: Pajkó – Csuka, Boda, Morva 7 (5), Székely, Ferenczi 5, Fedor 2. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Haszilló, Kecskés 2, Bátky, Megyeri 2, Gál 1, Kiss R. 3. 
A Ferencváros legjobb góldobói: Trainer 11, Ónodi Jánkoskúti 8 (2), Kiss B. 7.
Kiállítások: 6, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

A hétközi nyíregyházi megismételt mérkőzésen aratott siker nem ragadt át a békési játékosokra. A Fradi fiataljai sokkal lendületesebben kezdték a játékot és a 11. percig egy gólon tartották a vendégeket, miközben ők maguk ötször voltak eredményesek. A békésiek sehogyan sem tudták felpörgetni a játékukat. A védekezésük puha volt, a támadásaikba sok hiba csúszott ennek köszönhetően már a szünetig behozhatatlan hátrányba kerültek.
A második félidő elején úgy tűnt, hogy elkezdhetik a felzárkózást, de a gyors három találatukra nyomban érkezett a válaszcsapás is. A 48. percig állandósult a 8-10 gólos különbség, a végjátékban azonban egy négyes szériával 13-ra emelkedett a hazai előny, és ezen éremben már nem is tudtak változtatni a viharsarkiak, akik mintha már a találkozó előtt kivették volna az év végi szabadságukat.

 – A motiváltabb, fiatal Ferencváros még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.