Változás a klub vezetőségében

A Békési FKC vezetőségében változás következett be az elmúlt időszakban. Tizenegy éve Polgár Zoltán vette a kezébe a Békési Férfi Kézilabda Kft. irányítását. Sikerült egy biztos alapokon működő szervezetet felépítenie. Az októberi önkormányzati választások eredményeként Polgár Zoltánt képviselővé, majd alpolgármesterré választották. Ezúton is gratulálunk Alpolgármester Úrnak! Lemondását követően a képviselő-testület Nagy Richárdot nevezte ki a kft. ügyvezetőjének.

Nagy Richárddal beszélgettünk a változásokat követően:

– Gratulálunk Richárd. Hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával és a klubbal? Mióta dolgozol a kézilabda klubnál?
– Iskolás koromban kezdtem kézilabdázni Békésen, játszottam a serdülő és ifjúsági csapatban. Játékvezetői vizsgát tettem 2010-ben. Ebben az időszakban Polgár Zoli vezetése alatt elkezdtem edzéseket tartani, majd átvettem a technikai vezetői feladatokat. A klub folyamatosan fejlődött, mondhatni végig Zoli mellett dolgoztam az elmúlt 9 évben. Az évek alatt nagyon sok mindenbe betekintést kaptam, egyre több mindent bízott rám Zoli, mondhatni bizalmi pozíciót szereztem. Az utóbbi időben egyre többszördöntéshelyzetben találtam magam, akkor még nem is gondoltam, hogy Zoli tudatosan állít ilyen helyzetekbe. Már akkor is az „utódját” látta bennem.

– Gondolom jó érzéssel fogadtad ezt a lehetőséget, bizalmat, amikor a pozíció betöltésére lettél javasolva. Hogyan érintett ez a lehetőség?
- Természetesen, nagy megtiszteltetés, hogy Zoli és a képviselő-testület is bizalmat szavazott számomra, ugyanakkor rengeteg érzés kavarog bennem. Egyszerre jön felszínre a kihívás gondolata, a felelősség érzete, de úgy gondolom, hogy sikerül megugranom a felém irányuló elvárásokat és bízom benne, hogy legalább olyan jól fogom tudni ellátni feladataimat, mint ahogy azt Zoli tette. Azon leszek, hogy a folyamatos fejlődés ne álljon meg, zökkenőmentesen menjen továbbra is.

– Hogyan tovább? Hogy érzed magad a BFKC ügyvezetőjeként?
- Az ügyvezetőváltás hatalmas változás a Club életében. Nem csak a feladataim lesznek mások, hanem gondolnunk kell az eddig kiépített kapcsolati, partneri tőkére, amit továbbra is fejleszteni és gyarapítani kell. Természetesen folytatnunk kell a korábban megkezdett utat, mind az utánpótlás-nevelés, mind a felnőtt csapat terén. Nem lesz könnyű feladatunk, hiszen évről évre egyre nehezebb bajnokságban kell megküzdeni a pontokért. A december az átadás-átvétel jegyében fog zajlani. Majd egy rövid karácsonyi pihenés után január 2-án folytatjuk a munkát. Áldott Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!