Ifi, Serdülő: Értékelés Jámbor-Kardos Viktorral

A Békési FKC utánpótlás csapatai remekül szerepeltek ebben az évben is a mezőnyben. Rendre ott vannak az I. osztályok élvonalában és folyamatos fejlődésen mennek keresztül a játékosok.

Az utolsó fordulóban is nyert az ifjúsági is serdülő csapatunk, így ha jól alakul a tavasz, akkor akár a országos döntős pozicióba is kerülhetnek csapataink. Jámbor-Kardos Viktor, mindkét csapat edzője, így az évvégén Viktorral értékeltük az elúlt félévet:

- Elkezdtétek a munkát a nyár folyamán, hogyan értékeled milyen fejlődésen mentek keresztül csapataid?
-  Az első edzés és az utolsó mérkőzés között 5 hónap telt el. Az első időszak a csapatok formálódásával telt, látszott, hogy jó alapokról tudjuk folytatni a közös munkát minden sportolónkkal. A tőlünk megszokott napi 2-3 edzéssel készültünk. Több felkészülési tornán és mérkőzésen értékelhettem az addig teljesített feladatokat. Én úgy láttam, hogy kivétel nélkül értékes emberekkel leszek körülvéve az elkövetkező 1 évben, nagyon szimpatikus volt a srácok hozzáállása minden foglalkozáson. A célokat közösen jelöltük ki, az egyéni célokat megfogalmazta mindenki saját magában, és ezeket időközönként közösen átbeszéltük, hogy is állunk ezek teljesítésében.

- Hétről-hétre mérkőzések követték egymást, hogyan értékeled a csapatok szereplését az őszi szezonban?
-  Az számszerű eredmények nem minden esetben a legfontosabb visszajelzések számomra. A legfontosabb a fejlődés, technikai-taktika szempontból. Számszerűsítve versenyben maradtunk az újabb országos döntős helyezésekért.
Külön elismerése volt a Békési Férfi Kézilabda Clubnál folyó munkának, hogy 6 játékosunk - Markóczy Marcell, Petrus Levente, Balogh Barnabás, Szántó Zalán, Kántor Alex, Szabó Ádám Kristóf - is meghívót kapott a Magyar Serdülő Válogatottba és 3 játékos – Borbély István, Kóti Kevin, Dobrai Dávid - pedig a Magyar Ifjúsági Válogatott diagnosztikai felmérésein bizonyíthatta, hogy a képességeik milyen szinten tartanak, az Elit Programban szereplőkhöz képest.

- Mennyi szünetet kapnak a srácok? Mikor kezdtek neki a munkának januárban?
- Egy közös záróvacsora után – amely azért is fontos mert itt van lehetőség beszélgetni, megállni egy pillanatra, és persze nagy büszkeség látni közel 40 fiatalember szépen felöltözve, mosolygósan – január 6-ig egyéni program szerint készülünk a folytatásra. A következő 18 nap mindenkinek a családról, a pihenésről, feltöltődésről kell, hogy szóljon. 

- Mik a célkitűzések a tavaszi szezonra?
- A cél, egy olyan közösség kialakítása, amelyben a teremtő erők a felszínre kerülnek még jobban mindenki részéről. Az egyéni felelősségvállalás és döntések, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak ahogy egy közösségként, egymás mellett nőnek fel játékosaink.

- Záró gondolatként, további sok sikert kívánok Neked és a Csapatoknak! 
-  Szeretném megköszönni a rengeteg szurkolónak, aki kilátogatott a mérkőzésinkre, nagyon fontos volt ez a gyerekeknek. A legfontosabb ugyanakkor, hogy a szülőknek megköszönjem minden segítségüket, támogatásukat. Boldog Karácsonyt, kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag Új évet szeretnénk mindenkinek kívánni.