Jó hangulatú pályaválasztási nap

Mint minden évben, idén is megtartotta beiskolázási rendezvényét, ahol átfogó képet tudtak mutatni leendő kézilabdásainak szerdán.

Pályaválasztás előtt álló 9. osztályba érkező játékosokat hívott meg a klub az ország több helyéről. Törökszentmiklósról, Debrecenből, Nyíregyházáról, Nádudvarról, Hajdúböszörményből, Karcagról, valamint Biharkeresztesről is érkeztek érdeklődő diákok és szülők a Békési Férfi Kézilabda Club szerdai beiskolázási rendezvényére. A résztvevők előadásokat hallgathattak meg a csapat életéről, mindennapjairól, eredményeiről, majd körbevezették a fiatalokat a klubbal együttműködésben dolgozó Szegedi Kis István Református Gimnáziumban, illetve az intézmény kollégiumában. Nagy Richárd ügyvezető és Kádas László szakmai igazgató mellett részt vett a rendezvényen Polgár Zoltán, alpolgármester úr is aki az alábbiakat mondta el:
- Kiemelten fontosnak tartjuk a klub, az iskola és az önkormányzat kapcsolatát, hatékony együttműködését. Közös célunk a fiatalok tehetségének kibontakoztatása, előrelépésük elősegítése, hogy minél sikeresebb legyenek mind a sport, mind a tanulás terén. - mondta Polgár Zoltán.

Jámbor-Kardos Viktor edző vezetésével egy edzésen is részt vettek a diákok. Illetve a kedves szülőkkel közösen egy ebéd keretein belül is sikerült egy kis kötetlen beszélgetésre is sort keríteni.

- Reméljük sikerült, úgy mond pályaválasztás előtt segíteni a fiatal tehetséges kézilabdásoknak, akiknek a következő szezonban helye lehetne itt Békésen. Minden évben pozitív visszajelzéseket kaptunk ezeken a rendezvényeken, bízom benne, hogy idén is megfelelő képet tudtunk mutatni és jól érezték magukat a középiskola előtt álló fiatalok. - nyilatkozta Nagy Richárd, ügyvezető.