Liga Kupa: Győzelem az Algyő ellen

A téli felkészülés jegyében az utolsó Liga Kupa-mérkőzését játszotta pénteken a Békési FKC kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulatának másodszor sikerült legyőznie a bajnokságban is konkurensnek számító Algyőt, ezzel ötvenszázalékos teljesítménnyel zárta a sorozatot, a pontot sem vesztő Cegléd mögött.

Optimum Solar-Békési FKC–FKSE Algyő 31–24 (15–10)
Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 180 néző. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.
Békés: TAKÁCS – Osgyán 3, Haszilló 1, MORVA 7 (1), KISS R. 5, FERENCZI 4, Fedor 3. Csere: Pajkó (kapus), Kecskés 1, CSUZI 4, Gál 1, Oláh 1 (1), Dénes 1, Boda, Bátky B., Kovács L. Edző: Papp Bálint.
Az Algyő legjobb góldobói: Dolezsál 4, Mezei 3, Temesvári 3, Balda 3, Árpási 3, Vass 3 (2).
Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a találkozót, Takács kapus kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően a 12. percben már 6–1-re is vezettek. A vendégek részéről nem maradt el az időkérés, ennek ellenére a félidő második részében állandósult az 5 gólos különbség.
Jól indult a békésiek számára a második játékrész is, néhány percnyi játék után nyolcra növelték előnyüket. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, a házigazdák stabilan őrizték magabiztos vezetésüket. Miután a mérkőzés érdemi része idő előtt eldőlt, a két edző több taktikai variációt is kipróbálhatott a közelgő bajnoki rajtra gondolva.
A békésiek csütörtökön este Balmazújvárosban tartják a február 15-én kezdődő bajnoki idény főpróbáját.
– Jó játékerőt képviselő csapat ellen sikerült nyernünk. Örülünk, de helyén kezeljük ezt a győzelmet, sok teendőnk van még a bajnoki nyitányig. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk!