UP: 4 pontot tartottunk itthon a Kecskemét ellen

Vasárnap megkezdődött az ifjúsági és serdülő bajnokság tavaszi szezonja. Február 2.-án délután a Kecskemét utánpótlás csapatait fogadtuk. Remekül kezdődött a tavaszi szezon utánpótlás csapatainknak, ugyanis mindkét csapat nyerni tudott, így mind a négy pontott itthon tartották a srácok.

Az ifjúsági csapat kezdte a napot, még hozzá nem is akárhogyan, ugyanis az első 10 percben hétméterest is hárítva 5-1-re vezettek a sárcok. A vendég csapat időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, ami a félidő közepére eredményesen sikerült, mivel a 18. percben már 7-7 volt a mérkőzés állása. A félidő hajrájában ment az adok-kapok, amiből a Kecskemét jobban jött ki és 12-13-as eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben feltváltva estek a gólok, majd a találkozó hajrájában sikerült ismét hétméterest hárítani, ami újabb lendületet adott a csapatnak, és sikerült 29-26-os győzelemmel zárni a találkozót.

Optimum Solar-BFKC - KTE-Piroska Szörp 29 - 26 (12-12)
Békés:
Takács Sz., Pankotai B., Kovács L. 2, Kiss R. 9, Bátky B. 6, Kecskés B. 6, Dénes Á. 4, Csige N. 1, Gyepes N., György O., Ádám G. 1, Berta Á., Baji G., Dobrai D., Balogh B., Kóti K.
KTE legjobb dobói: Vörösváczki 8, Francia 5.
Kiállítások: 12 perc, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/2.

- Nagyon fontos mérkőzésen szereztük meg a 2 pontot, egy jól felkészített csapat ellen. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, az ifi mérkőzésről.

Serdülő csapatunk kicsit nehezen érkezett meg a mérkőzésbe, az 5. percben 1-3-ra vezettek a vendégek. A folytatásban azonban berobbantak és a 14. percben már 8-5-re korrigálták az eredményt. A folytatásban váltva estek a gólok és a félidő végére 14-10-es hazai előnnyel zártunk. A második játékrész kicsit darabosabban indult megint, azonben utána rendre növelni tudta támadásról támasádra az előnyét a csapat, amivel végül nagy arányú 26-17-es győzelmet arattak a srácok.

Optimum Solar-BFKC - KTE-Piroska Szörp 26 - 17 (14-10)
Békés:
 Markóczy, Fejes, Nyakó, Rusznák P. 2, Novák Zs. 6, Kóta K. 2, Hamvai 1,  Szántó Z. 2, Tóth T. 2, Szabó Á. 4, Ruzsányi B. 2, Juhász Á. 1, Balogh B. 4, Kóti K.
KTE legjobb dobói: Deák M. 7, Fodor Z. 5.
Kiállítások: 12 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2.

Örülök hogy minden játékos élt a lehetőséggel amiért keményen megdolgozott. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, a serdülő mérkőzésről.

Gratulálunk a csapatoknak!