Győzelem az utolsó főpróbán

A február 15-én kezdődő tavaszi idény főpróbáját tartotta csütörtökön este a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint tanítványai a ligakonkurens Balmazújváros otthonában teszteltek, ahol fordulatos csatában arattak kétgólos győzelmet.

Balmazújvárosi KC–Optimum Solar-Békési FKC 31–33 (18–15)
Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, Balmazújváros. Vezette: Sándor, Szikszay.
Békés: Pajkó 1 – Kecskés 4, Haszilló 4 (2), Dénes 4, Kiss R. 2, Ferenczi 3, Fedor 4. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Osgyán 1, Boda, Csuzi, Székely 6, Gál 2, Oláh 2 (1), Kovács L., Bátky B. Edző: Papp Bálint.
A Balmazújváros legjobb góldobói: Ménfői 5, Teleki 5.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

A vendégek vezettek egy-két góllal a félidő közepéig, ám ekkor a hibáikat kihasználták a hazaiak és maguk javára fordították a meccset. Inkább a támadójáték dominált mindkét oldalon, a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektettek a csapatok.
Szünet után egy darabig tartotta 2-3 gólos előnyét a Balmazújváros, ám a félidő közepére elolvadt a különbség. A végjátékban már minimális különbséggel a békésiek jártak előrébb és ezt sikerült megőrizniük a találkozó végéig.

 – Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben a kapusteljesítményünk és a védekezésünk elmaradt a várttól, a fordulás után több gólt sikerült szereznünk, ezzel tudtuk megfordítani a mérkőzés. - nyiltakozta Papp Bálint, edző.