Bravúr közelben a Cegléd ellen

Az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság 14. fordulójának szombati mérkőzésén a listavezető Cegléd szerencsés körülmények között aratott minimális különbségű győzelmet Békésen. Csapatunk az első játékrész felénél átvette a vezetést, reális esélye volt a győzelemre, azonban a mérkőzés véghajrájában nem a pontatlanságot kihasználta ellenfelünk.

Optimum Solar-BFKC - Ceglédi KKSe 22-23 (13-11)
NBI/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Békés: PAJKÓ - OSGYÁN 6, HASZILLÓ 4, BODA, Székely 2, Ferenczi 4, Fedor 1. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Dénes, Csuzi, Gál 2, Kecskés, Varsandán 3, Oláh, Kiss R. 
A Cegléd legjobb dobói: Hajdú T. 6, Hajdú P. 5.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 0/0.

Egy perces gyászszünettel indult a a találkozó, megemlékeztünk a héten elhunyt serdülőkorú játékosunkról, Tóth Tibikéről.
Villámrajtott vett a bajnoki cím első számú várományosa, 5 perc elteltével 0-3-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően csapatunk is megérkezett a mérkőzésbe, de ekkor még az exbékési Hajdú Péter találataival őrizte előnyét a Cegléd. A 20. percre sikerült remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel utolérni az ellenfelet. Majd egy jó hajrának köszönhetően 2 gólos előnnyel térhetett pihenőre csapatunk.
A folytatásban a félidő elején a vendégek dolgoztak le hátránhyukból és ki is egyenlítettek, azonban csapatunk ezt nem hagyta sokáig és ismét 2-3  gólos előny volt a kezükben. Amit a mérkőzés hajrájáig tudtak is tartani (46. perc: 19-16). A mérkőzés hajrájában pontatlanok voltak a bejezések, a ceglédi Hajdú T. góljaival kiegyenlített a vendég csapat és az utolsó percekben át is vette a vezetést. Az utolsó 10 másodpercben 22-23-nél büntetőt harcolt ki a Békés, azonban nem sikerült a hétméterest értékesíteni, így 22-23-as vereséggel zárult a mérkőzés a nagy küzdelem után.

- Gratuláció jár mind a két csapatnak. Dicséret illeti a csapatomat akik végig nagy odaadással és akarattal játszottak. Dolgozunk tovább és ebből is építkeznünk kell és pozitív dolgokat tovább vinni. - nyilatkozta Papp Bálint.