Serdülő és ifi csapatunk Tibikéért játszott

A múlt héten szerdán tragédia érte klubbunkat, elvesztettük egy serdülő korá játékosunkat. Szerda este a klub és a békési kézilabdabarátok megemlékezést tartottak a sportcsarnoknál Békésen. Összekapaszkodva emlékeztek a csapattársak Tóth Tibor társukra. Mindenki tudta, hogy nehéz feladat előtt állnak a csapatok, mert másnap mérkőzésre kellett menniük Debrecenbe.

Az első perctől kezdve látszódott, hogy csapataink a megállíthatatlanok és egy emberként küzdenek meg minden gólért. Serdülőink kezdték a napot, akik nem ismertek lehetetlent ezen a mérkőzésen. A mérkőzés elejétől rendre békési előny volt, amit a félidő végére 5-11-re állítottak be a sárcok. A második játékrész sem hozott meglepetést, töretlenül ment előre csapatunk és nyertek végül 16-24-re.

DEAC - Optimum Solar-BFCK 16 - 24 (5-11)

- Egy ilyen hihetetlen tragédia után barátként, testvérként és sportemberként is óriásit küzdöttünk. Minden pillanatban érződött hogy Tibi "hajtja" a srácokat odafentről. Nagyon köszönjük a rengeteg szülőnek, aki a helyszínen szurkolt nekünk. Nagyon sok erőt, kitartást kívánunk Tóth Tibor szüleinek. Minden játékosom, szülők, segítők nevében őszinte részvétem. Isten a legnehezebb csatákat a legerősebb harcosoknak adja." - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor a serdülő meccs után.

Ifjúsági csapatunk is remekül küzdött az egész mérkőzésen, felváltva estek a gólok, amiből a félidő 13-14-es eredménnyel csapatunk jött ki jobban. Majd a második játékrészben hasonlóan folytatódott tovább a két csapat pár harca. Viszont ezen a napon olyan szívvel játszott ifjúsági csapatunk is, illetve a békési szurkolók is újabb erőt adtak a csapatnak és sikerült 26-28-as győzelemmel elhozniuk a két pontot Debrecenből.

DEAC - Optimum Solar-BFCK 26- 28 (13-14)
- Nagyon fontos mérkőzést nyertünk, kiemelkedő kapusteljesítménnyel, ami fegyelmezett támadójátékkal párosult. Idegenben mindig nehezebb, átérezték a játékosok a helyzet nehézségét. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor az ifjúsági mérkőzést követően.