Papp Bálint: a srácok otthon edzenek tovább

Mind a kézilabda, mind a sport és az egész világ megdöbbenve áll a jelenlegi események előtt. A korona vírus feladta a leckét a társadalomnak, a Magyar Kézilabda Szövetség bereksztette a bajnokságokat határozatlan időre. Hétfőn a klub vezetés meghozta a döntést, hogy az edzések is elmaradnak a clubnál. Papp Bálinttal, a felnőtt csapat edzőjével beszélgettünk, hogyan viseli a csapat a jelenlegi időszakot:

- Remekül teljesített a csapat az elmúlt mérkőzéseken a tavaszi szezonban, hogyan értékeled a szereplésüket?
- A csapat igazán jól kezdte a tavaszt. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk és ehhez az eredmények is párosultak. Sokat dolgoztunk a csapattal sajnos nem jókor jött a leállás, de ebben a helyzetben mást nem tudunk tenni. Csapat hozzáállása példaértékű volt, amit fontos lesz fenntartani a folytatásba is.

- Hogyan tovább? Tartod gondolom a kapcsolatot a csapattal, mindenki egészséges?
- Sajnos péntek 13. este sem nekünk, sem az egész kézilabdás társadalmának elég szomorúan zárult, hiszen felfüggesztették a bajnokságot. Természetesen a lehető legjobb döntés született az ügyben, mivel az emberi egészség és annak megóvása a legfontosabb a világon. A klub vezetése arra a döntésre jutott, hogy az edzéseket csoportosan nem tarjuk meg, hanem mindenki egyéni edzésterv alapján dolgozik amíg nem nyílik lehetőség újra, hogy a csapatok ismét közösen készüljenek.

- Otthoni edzéstervet követve tudnak a srácok edzeni esetleg?
- Hétfői napon kidolgoztam a csapatnak az elkövetkező időszak programját és folyamatosan kommunikálunk a csapat összes játékosával. Minden nap egy kis helyzetjelentést adnak magukról és egészségügyi állapotukról.

- Ebben a nehéz időszakban szerinted mi lesz várható a bajnokságokkal kapcsolatban?
-  Azt én sajnos nem tudom megmondani és találgatni pedig jelenleg kár lenne, hogy a bajnokság hátralévő részével mi is fog történi. Több opció is lehetséges a folytatásra, de szerintem a közeljövőben nem fogunk pályára lépni. Most amit tehetünk, hogy otthon maradunk és mindenki próbálja magát szinten tartani fizikálisan.

A srácok lelkesen dolgoznak otthon napról napra, amit meg is osztottak velünk. A gyerkőcök legalább örömüket lelik abban, hogy apa otthon edz velük.

Kitartást kivánunk srácok!