Helyzetjelentés UP: legnehezebb a labda hiánya

A jelenleg kialakult helyzetben a korona vírus végett, minden csapatunk edzését berekesztettük. Felnőtt csapatunk után most az utánpótlás csapatok hogy létéről érdeklődtünk, ezúttal Jámbor-Kardos Viktor, az ifi és serdülő csapat edzőjével beszélgettünk, hogy viselik a srácok ezt az időszakot:

- Hogy vagytok? Sikerül a játékosokkal tartani a folyamatos kapcsolatot, ebben a nehéz időszakban?
-Nehéz időszak, pedig csak az elején vagyunk. A serdülő és ifjúsági játékosok nagy része diák, így nekik most egyszerre két helyzetben is váltaniuk kellett. Az iskolák digitális oktatásra álltak át, mi pedig az egyéni-otthoni edzésekre. A legnagyobb kihívás, hogy megnőtt a szabadidő, ezt nekik kell pontosan beosztani, tanulás-sport-házi munka-pihenés. Ez szerintem amúgy, a helyzet javulásával előnyükre válik majd. A kapcsolatot tartjuk természetesen, és szerintem ők külön egymás között is sokat beszélgetnek, hogy könnyebben átvészeljék ezt az időszakot kellenek a barátok.

- Hogy vannak a játékosok, egészséges mindenki?
-Legjobb tudomásom szerint mindenki egészséges, ebben is napi visszajelzéseket várok el a srácoktól.

- A felnőttek próbálják formában tartani magukat, amennyire az otthoni körülmények engedik, a serdülő és ifi csapat is edzeget otthon?
- Komolyan vesszük a munkát továbbra is. Heti szinten adok ki egyéni-otthoni edzésprogramot. Főleg az egyes gyakorlatok helyes technikai végrehajtását tudjuk most gyakorolni. A saját kitartásunkról, fegyelmünkről tanulunk most minden nap egy új fejezetet meg.

- Mint sportolók gondolom nehezen viselik a jelenlegi helyzetet, mozgás és nagyobb közösség nélkül. Hogyan látjátok a bajnokság szerinted folytatódhat?
- Nem gondolkoztam ezen, a napi munkába temetkezek, és a játékosokkal sem latolgattuk ezt. Érettségikre készülnek, tanulnak, edzenek. A legnehezebb a labda hiánya. Azt gondolom elképzelhető, hogyha nem folytatódik a bajnokság akkor egy rövidebb 2-3 hetes edzőtáborral kezdünk, mielőtt nyári szünetre mennénk. A legfontosabb most az egészségünk, és a szüleink, nagyszüleink egészsége. Mi megtehetjük, hogy otthon maradunk, így tudunk a legtöbbet segíteni!

Jó egészséget kívánunk mindenkinek, arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra, Szüleinkre, Nagyszüleinkre. Akinek lehetősége van rá, az maradjon otthon.