U15: fiataljaink fegyelmezettek, betartják a szabályokat

A jelenlegi heéyzetben, egyre több korlátozást vetett be a kormány az állampolgárok védelmére a korona vírus terjedésének lassítására. A Békési FKC csapatai több mint két hete nem tudnak közösen dolgozni, minden játékos otthonról próbálja formában tartani magát.

Kádas Lászlóval az U15-ös fiatal csapat jelenlegi helyzetéről beszélgettünk, hogy vannak a srácok és hogyan élik meg ezt az időszakot.

- Hogy vagytok? Hogy élitek meg a jelenleg kiszámítástalan helyzetet?
- A környezetünkben történt változások egyenes következménye volt, hogy nem folytathatjuk közösen az edzéseket. Gyorsan, rugalmasan átálltunk az egyéni edzésekre. Az U-15 -ös korosztály már képes arra, hogy kellő alázattal, önállóan elvégezze a meghatározott feladatokat. Elkészítették az új helyzetnek megfelelő napirendjüket, melybe zökkenőmentesen be lehetett illeszteni az edzést.

- Hogy van a csapat? Egészséges mindenki?
- Mindenki egészséges, bár kisebb sérüléseink vannak, melyet folyamatosan kezelünk. A korosztálynak jót is tesz most egy kemény erősítő jellegű munka.

- A csapattal "távmunkában" esetleg tudtok dolgozni, gondolom folyamatosan tartjátok a kapcsolatot.
- A tehetséges ember gyorsan tud alkalmazkodni a számára szokatlan körülményekhez, így most kiderül, hogy ki mennyire szeretne "jó játékossá" válni. Kiszámíthatatlan a jövő, nem tudunk hosszú távra tervezni, sokszor még reggel is módosítani kell a programon, hisz szakadó hóban nem opció a "körösgát".

- Hogyan tovább már jövő héten április, várhatóan ebben a szezonban még lehet szerinted folytatás?
- Senki nem látja a végét ennek, de szerintem pozitívan fogunk ebből az időszakból is kijönni, és amikor újra indul a bajnokság készen állunk a megmérettetésre. Fiataljaink fegyelmezettek, betartják a szabályokat, megértették, hogy most az a legfontosabb, hogy ne fertőződjünk meg. HAJRÁ BÉKÉS.

További kitartást kívánok minden Játékosunknak, Kollégánknak és minden Kézilabdabarátnak. Figyeljünk egymásra, tartsuk be a szabályokat.
Akik tehetik maradjanak otthon!