Helyzetjelentés: amikor újra mérkőzésre kerül sor, mindenki égni fog a bizonyítási vágytól

A jelenlegi helyzetre való tekintettel, sorra érdeklődünk a Békési FKC-nál a csapatok jelenlegi egészségügyi helyzetéről, edzéséről és, hogy hogyan élik meg a fiatal játékosok a heteket. 

Március közepén elrendelte az MKSZ a bajnokságok felfüggesztését, utána a klubok is meghozták a csoportos edzések felfüggesztését is. Minden játékos otthoni keretek között próbálja az edzők által kiszabott edzésterveket. 
A mai napon Tar Bencévek beszélgettünk, az U14-13-as csapat edzőjével, hogyan élik meg a gyerekek a jelenlegi helyzetet.

- Hogy vagytok? Mit lehet tudni a csapatból mindenki egészséges?
- Köszönjük szépen, legjobb tudomásom szerint mindenki egészséges, mikor befejeztük a közös edzéseket, volt néhány kisebb sérültünk, ez az időszak erre is jó, hogy fel tudjanak belőle épülni a srácok.

- Tudjátok a srácokkal tartani a kapcsolatot? Hogy élik meg a játékosaid a jelenlegi helyzetet?
- Van Facebook és messenger csoportunk is, ahol napi szinten várok is, és kapok is visszajelzést a gyerekekről, mind egészségügyi állapotról, mind pedig az edzések igazolásáról. Úgy gondolom, hogy mindenkiben hatalmas űr keletkezett a „kényszerpihenő” miatt. Ezekkel a gyerekekkel óvodás koruk óta egy csapatot alkotunk, a napi edzések, és a hétvégi mérkőzésekre való utazás hiányát nehezen éli meg mindenki. Igyekszünk ezt jól átvészelni, és reméljük, hogy minél hamarabb újra a pályán lehetünk és nem csak a digitális világban találkozok velük.

- A felnőttek, és a nagyobb utánpótlás játékosaink edzenek, a fiatalabbaknál, nálatok ez működik esetleg?
- Az előző kérdésben már belekezdtem, egységes edzéstervet kap minden játékosom egytől egyig, melyet otthon önállóan kell elvégezniük. Az ilyen korú gyerekek rengeteg figyelmet igényelnek, folyamatosan irányítani, ösztönözni kell őket személyesen. A hetente kiadott edzéstervem végrehajtása mellett, mindenki, akinek van egy kis lemaradása valamiben azt pótolni tudja. Ez az időszak azonban eldönti, hogy kinek mekkora szerepet tölt be a sport az életében, és mihelyst visszatérünk a pályára látni is fogom a gyerekeken ezt.

- Hogyan látod a jelenlegi helyzetet? A versenyeztetésnek vége erre az évre minden bizonnyal, már április van mindjárt. Hogyan tovább szerinted?
- Sajnos én is úgy gondolom, hogy ezt a szezont március elején befejeztük, csak reménykedni tudok, hogy nem így van. Úgy gondolom senki nem látja még a fényt az alagút végén. Azonban, amikor újra mérkőzésre kerül a sor, minden játékosom bizonyítási vágytól égve fog felmenni a pályára. Addig is csak annyit tehetünk, hogy otthon maradunk és vigyázunk egymásra.

 Mindenkinek kitartást kívánunk!

Akik tehetik maradjanak otthon! Vigyázzunk egymásra.