Így értékelte ügyvezetőnk, Nagy Richárd a bajnokság befejeztét

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a Magyar Kézilabda Szövetség 2020. április 9.-én befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat.

Nagy Richárddal, az Optimum Solar-BFKC ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogyan vélekedik az MKSZ döntéséről.

- Hallottuk a híreket az MKSZ részéről, Te mint, ügyvezető hogyan vélekedsz az MKSZ döntéséről?
- Teljes mértékben egyetértek az MKSZ felelős döntésével ebben a helyzetben. Jelenleg úgy néz ki, a járványhelyzet bele fog húzódni a nyári időszakba, így nem lett volna rá reális idő, hogy befejezhessük a bajnokságokat. A Szövetség azon döntése már jobban megosztja a kézilabda társadalmat, hogy nem hirdetnek helyezéseket, nincsenek feljutók, illetve kiesők és a nemzetközi kupákban az előző szezon helyezései alapján kerülnek besorolásra a csapatok. Ennek a döntésnek vannak „nyertesei „és „vesztesei”, de ismerjük a mondást - Bármelyik ujjamat harapom meg, fáj. – Ez a döntés, bár ránk nincs különösebb hatással, el kell fogadni. Számunkra nem jött jókor a leállás, hiszen a tavaszi négy mérkőzésünkből három győzelemmel kezdtük, és a bajnok esélyes Ceglédtől egy góllal maradtuk alul.
A legfontosabb, hogy együtt betartva a szabályokat túl legyünk ezen a helyzeten, ami a COVID-19 által alakult ki. Nincsen fontosabb dolog most, az emberi egészségnél!
Edzőink, játékosaink mindent megtesznek a saját és családjuk egészségéért is példát mutatva másoknak. 

- Az egyesület jelenleg hogyan viseli a helyzetet? 
- Az edzőkkel folyamatosan kommunikálunk és helyzetjelentést adnak a játékosok állapotáról is. Az edző kollégáim folyamatosan otthoni edzésterveket készítenek, ami alapján otthon mindenki készül az adott lehetőségekhez mérten.  Fontos, hogy a majdani újrakezdésnél minél jobb állapotban legyenek játékosaink. Sportolókról beszélünk, akik heti 6-7 edzéseken vettek részt, hiányzik mindenkinek a csapat, maga a kézilabda. De nem csak a Játékosoknak, az Edzőknek, Nekem és a háttérben dolgozó kollégáknak is.

- Mindenki egészséges az egyesületnél?
- Úgy tudom jelenleg, szerencsére mindenki egészséges. Figyelünk egymásra a „távolból” is. A kommunikáció folyamatos az edzők – játékosok között, napi szinten be kell számolni az elvégzett feladatokról és az egészségügyi állapotról.

- Hogyan tovább? Lehet esetleg már a jövőt tervezni? Tudjuk, hogy nem látjuk még a végét ennek az időszaknak, de a következő bajnokságra gondolom készülni kell...
- Jelenleg beláthatatlan hatásai vannak a járványnak, a gazdaságra, társadalomra, a többi csapatra. Nekünk készülnünk kell a folytatásra, építjük a következő szezon csapatát. Van egy fiatal jó társaság, ahová még pár játékost szeretnénk szerződtetni. Semmi sem lesz ugyanolyan, mint volt, de mi bizakodva várjuk az új szezon kihívásait és a közös munkát!

- Hogy vagytok? Hogyan viselitek a jelenlegi helyzetet a magánéletben? 
- Köszönöm a kérdésed. Minden rosszban van valami jó is, most több időt tudok tölteni itthon családi körben a másfél hónapos kislányunkkal, Szonjával.
Vigyázzunk egymásra! Hajrá BFKC! Hajrá Békés!