Papp Bálint szerződést hosszabbított

A jelenlegi helyzetben is folynak a munkálatok a Békési FKC házatáján. A játékosok otthon edzenek, az edzők távoktatásával és kontrolljával, míg a vezetőség folyamatosan egyeztet az előttünk álló következő szezonról és a felmerülő kérdésekről. 

Elkezdődtek áprilisban a tárgyalások is, elsőnek jelenthetjük be, hogy Papp Bálint, felnőtt edzőnk egy újabb évre hosszabbított szerződést a klubnál. Papp Bálinttal beszélgettünk, a jelenlegi helyzetről és a jövőben tervekről.

- Örömmel hallottam, a hírt, hogy jövőre is a békési kispadról irányítod tovább a felnőtt csapatot. Hogy vagytok ebben a jelenlegi helyzetben? A csapattal távmunkában tudjátok folytatni még a munkát?
- A helyzethez képest jól vagyunk, itthon töltjük az időnket. Az elején rosszabbul viseltem, mostanra viszont alkalmazkodtam a helyzethez és el kell fogadni, hogy most ezzel teszek/teszünk a legjobbat, ha otthon maradunk. Azóta már Brigi, a párom is itthonról dolgozik, így sokat vagyunk együtt. Más életritmus jellemezte eddig az életünket.Természetesen a csapattal is tartom a kapcsolatot. A mai világba ez teljesen jól megoldható. A játékosok nagyon szépen elvégzik a napi feladatokat, amiket összeállítok számukra. Folyamatosan kontrolláljuk a munkájukat és dicséret illeti őket, hiszen több mint két hónapja egyéni edzést végeznek.

- Mik a kilátható tervek? Minek köszönhető, hogy újabb egy évre hosszabbítottál a klubbal?
- Nagyon várom már hogy azt a pillanatot amikor végre újra belefùjhatok a sìpba és edzést tarthatok a csapatomnak. Most enyhítések jöttek lehetne kiscsoportos edzéseket tartani, erről már szó esett, de konkrét döntés meghozatala egyenlőre várat magára. Igen, újabb egy évvel meghosszabbítottam a júniusba lejáró szerződésemet. Ahogy a vírus miatt itthon kellett maradni, a második héten hívott Ricsi, hogy továbbra is velem képzelné el a felnőtt csapat szakmai munkájának az irányítását. Pár napon belül megállapodtunk a folytatásról. Úgy gondolom az évek alatt kialakult egy kölcsönös bizalom és ennek is köszönhető a folytatás, aminek nagyon örülök.

- Hány éve dolgozol már edzőként a Békési FKC-nál? Hogyan emlékszel vissza az első évekre?
- Tizenkettedik szezonomat fogom megkezdeni a 2020/2021-es bajnokságban. Nagy örömmel fogadtam Laci bácsi felkérését, hogy kapcsolódjak be a békési utánpótlás nevelésébe. Nagyon sok szép emlék van abból az időszakból és mindig jó szívvel gondolok vissza a kezdetre. Óriási motivációval készültem edzésről edzésre, bár ez azóta sem csökkent. Kezdetekben nem csak edzők voltunk, ha kellett kisbuszt vezettünk vagy éppen valamelyik szülő autóját, hogy eljussunk a mérkőzésekre, tornákra, és az év végén az országos döntőkre. Vissza gondolva nagy fejlődésen ment keresztül a Békési Férfi Kézilabda Klub is Polgár Zoltán vezetése alatt. Úgy érzem, hogy én is követtem ezt a fejlődést szakmailag és évről évre nagyobb szerepet kaptam. Jó szívvel gondolok vissza a kezdetekre.

- Mi várható a felnőtt csapattal? Az enyhitések végett gondolom megy már az edzéstervezés? Mi várható szerinted mikor kezdhettek csoportos edzéseket normálisan?
- A felnőtt csapatot próbáljuk egybe tartani a következő szezonra. Termesztésen lesznek változások. A tervezést sajnos a kialakult helyzet nehezíti, de van egy tervezet a kezdésre és bízunk benne, hogy sikerül időben elkezdeni a nyári munkát. Pontos kezdést akkor tudjuk meghatározni ha látjuk, hogy mikor kezdődik az új évad.

- Köszönjük az interjút, további kitartást kívánunk, vigyázzatok magatokra!

A napokban újabb hírekkel és intejúkkal jövünk!