Névadó szponzorunk, a hazai napenergia piac egyik legjelentősebb szereplője

A bajai székhelyűOptimum Solar Kft. nyolc éve van jelen a megújuló energia hasznosításának területén. Kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy megbízható, hosszú távú megoldást kínáljanak a napelemes rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy megbízható, hosszú távú megoldást kínáljanak a napelemes rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Országszerte eddig közel 460, a napenergiát ipari szinten hasznosító rendszer telepítésében vettek részt. Piaci szerepük a kivitelezés mellett beruházói, tervező és fenntartói minőségben is meghatározó. A cég tulajdonos-ügyvezetője Lugos Roland.

A napenergia-ipar jelentős szereplőjévé válik az Optimum Solar. Az Európai Unió és Magyarország a megújuló energiával kapcsolatos 2030-as célkitűzései pörgetik a napenergia hasznosításához köthető beruházásokkal foglalkozó cégeket.

Az iparágra jellemző lendületet jól példázza a hazai piac egyik legjelentősebb szereplőjéhez, az Optimum Solarhoz köthető, a héten sikeresen lezajlott 6 milliárd Forint értékű kötvénykibocsátás is.

A 2020. március végén lezajlott első hazai METÁR-tenderen sikeresen szereplő Optimum Solar nem új szereplő a piacon: a 2011-ben alapított vállalkozás az 50kW-ig terjedő háztartási méretű napelemes kiserőművek telepítése után sikeresen szállt be a KÁT-program keretében létesített, maximum 500 kW teljesítményű napelemparkok tervezését és kivitelezését célzó versenybe. A hatékony folyamatszervezés, a minőségi kivitelezés, valamint egy külső partner bevonásával biztosított üzemeltetés olyan működési biztonságot teremtett meg, hogy a cég B+ besorolást kapott a kötvénykibocsátáshoz elengedhetetlen, a Scope Ratings által végzett minősítés során. A pénzügyi tranzakció hátterét a Magyar Nemzeti Bank tavaly nyáron elindított, 450 milliárd forint keretösszegű, vállalati kötvényvásárlási programja adja.

A teljes cikk a Portfólió.hu weboldalon olvasható.

További sok sikert kívánunk és köszönjük az eddigi együttműködést!