Osgyán Bence szerződést hosszabbított

Örömmel jelenthetjük be, újabb játékosunk szerződés hosszabbítását, még hozzá Osgyán Bence szélső játékosunk írt alá újabb egy évre.

Bence év közben érkezett hozzánk, hamar beilleszkedett és felvette a ritmust a csapattal. A meccseken óriási bizonyítási vággyal remekül szerepelt és lőtte a gólokat szélen és indulásból is. Sajnos a COVID-19 megszakította a csapat és a játékos remek szériáját is. Így több hónapnyi csoportos labdás edzés nélküliség után, beszélgettünk Bencével:

- Hogy vagytok? Hogyan éltétek meg a csoportos edzések nélküli időszakot?
- Köszönöm kérdésed, nálunk szerencsére mindenki jól van és egészséges. Véleményem szerint ez az időszak, minden kézilabdás számára nehéz volt, hisz ez egy csapatjáték és egyikünk sem a magányos edzésekhez van szokva, pláne nem ilyen hosszú ideig. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a családomban többen is kézilabdáznak, így a legtöbb edzést nem egyedül kellett végeznem. Legtöbbször barátnőmmel egymást átsegítve a holtpontokon végeztük el a kiadott munkát, ami így sokkal könnyebb volt.  

- Nagyon jó felmenő ágon volt a csapat március közepén. Hogyan látod meddig tudtátok volna vinni ezt a tavaszi lendületet ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban?
- Szerintem a lendületünk kitartott volna egészen májusig. Sok hazai találkozó volt még előttünk, mikor félbeszakadt a bajnokság és szurkolóink támogatásával biztosan sikerült volna állandósítani teljesítményünket.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy szerződést hosszabbítottál Békésen. Éppen féléve igazoltál Békésre, hogy érzed magad a csapatban? Minek köszönhető a döntésed?
- Színvonalasak az edzések, jó hangulatú minden hazai mérkőzésünk, mindenki barátságos és segítőkész szóval összességében nagyon jól érzem magam Békésen. Továbbá, szeretném meghálálni a belém vetett bizalmat és hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtani. Erre az eddig békési színekben lejátszott 4 bajnoki mérkőzés messze nem volt elég. Hab a tortán, hogy békéscsabai révén közel vagyok a családomhoz, itt helyben tudom végezni a tanítási gyakorlatomat, amihez minden szakmai támogatást megkapok, hogy a lehető legjobb eredménnyel megszerezhessem jövő év elején a testnevelői, május-június környékén pedig az edzői diplomámat a Testnevelési Egyetemen.

- A jelenlegi helyzet, milyen változásokat hozhat szerinted a kézilabda világában? Illetve az NBI/B-s mezőnyben?
- Nem tudom, hogy a járvány hosszú távon milyen hatással lesz a kézilabda világára, konkrétabban ránk. Az már most látszik, hogy több hazai és nemzetközi klubbot is gazdasági nehézségekbe sodort ez az egész. Reményeim szerint minket továbbra is a szokásos stabilitás jellemez majd minden szempontból. Szerintem az NB1/B keleti csoportja továbbra is nagyon kiegyenlített lesz és egyik csapat sem mehet majd biztosra egyik mérkőzésen sem!

-Hogyan fog telni a nyár?
- Igyekszek majd kikapcsolódni és minél több időt tölteni a szeretteimmel. Barátnőmmel a járványra való fokozott körültekintéssel tervezünk nyaralni, még az alapozó időszak kezdete előtt. A sport és a tanulás is szerves része lesz természetesen a nyárnak. Igyekszek minden nap mozogni valamilyen formában és haladni a diploma munkámmal. Szóval nem fogok unatkozni...

- Köszönjük, hogy időt szántál ránk! További minden jót kívánunk!