Szász Bálint visszatér Békésre

Érkező játékost jelenthetünk be, még hozzá egy volt békési utánpótlás tehetséget, Szász Bálintot. Az éppen 20 éves fiatal balkezes játékos visszatér a Békési FKC-hoz.

Már 15 évesen a felnőtt csapatban is számítottak már Bálintra itt Békésen, 2015 év végén igazolt Balatonfüredre. Most eljött az idő, hogy visszatérjen Békés megyébe. Arról beszélgettünk Bálinttalm, minek köszönhető a "hazatérés".

- Nagy örömünkre szolgál, hogy ismételten békési színekben láthatunk majd a 2020/2021-es bajnokságban. Minek köszönhető a döntésed?
- Engem is örömmel tölt el az, hogy újra békési mezt húzhatok. Látva a klub fejlődését és szakmai munkáját az évek során, nem sokáig gondolkoztam azon, hogy elfogadom a Békés ajánlatát. 

- Hogy vagy, mia helyzet veled? Hogy élted meg a COVID-19 által keletkezett helyzetet csoportos edzések nélkül?
- Sajnos a bajnokság befejezettével hazaköltöztem és itthon töltöm mindennapjaim Békéscsabán a családommal. Ezekben a hónapokban lehetőségem nyílik arra, hogy minél több időt töltsek a családtagjaimmal és barátaimmal, aminek nagyon örülök, mert az elmúlt években erre sajnos nem mindig került sor. Természetesen a sportról se feledkezem meg. Gőzerővel készülök a jövő évi szezonra a személyedzőmmel legfőképpen futó- és konditermi edzésekkel. De azért a labdás edzések már nagyon hiányoznak.

- Milyen lesz újra Békésen játszanod? Mi várható szerinted a kézilabda társadalomban a következő bajnoki szezonban?
- Mindig is elképzeltem egy visszatérést Békésre, de ez a forgatókönyv sose fordult meg a fejemben. Várom már, hogy újra találkozhassak a régi csapattársaimmal és hogy megismerjem az újakat. Öröm lesz újra a békési csarnokban játszani, főleg a lelkes szurkolók miatt is. Sajnos erről elég képlékeny most beszélni a vírus okozta problémák miatt de reménykedem, hogy időben meg tudjuk majd kezdeni a felkészülést a jövő évi szezonra.

- Köszönjük, hogy időt szántál ránk. Sok sikert kívánunk újra békési színekben!