Hosszú idő után újra meccseket játszottunk

Javában tart a felkészülés a 2020/2021-es bajnokságra csapatainknál. Felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatunk is nagy munkába fogott az elmúlt héten. Szerdától felnőtt csapatunk edzőtáborban vesz részt Dánfokon, illetve az ezen program keretein belül játszotta ma első felkészülési mérkőzését is, illetve előtte az ifjúságiak és a serdülők is pályára léptek.

Hosszú idő után újra kézilabda mérkőzés zajlott a Békés Városi Sportcsarnokban. A Pick Szeged több korosztályos csapata a közelben edzőtáborozik, így remek lehetőség adódott mindkét klubnak ezáltal, hogy újra mérkőzés helyzetben próbálják ki magukat a játékosok. 

A felkészülési mérkőzéseink a jelenlegi járványügyi helyzet miatt, nem kerültek meghírdetésre a közönség felé. Hazai góllal indult a találkozó, amit követett is a vendégek első találata. Váltakozva estek a találatok a félidő közepéig. Ezt követően Osgyán Bence gyors találataival előnyre sikerült szert tenni, így a 21. perben 13-9 volt a mérkőzés eredménye. A folytatásban pár perces ékési gól csendet kihasználták a vendégek és 13-12-re dolgozták le hátrányukat. Az első 30 perc elteltével 15-14-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben kiegyenlített játékot láthattunk mindkét oldalon, végül 26-24-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

Optimum Solar-BFKC - Pick Szeged U22 26 - 24 (15-14)

Békés: Kecskés, Osgyán 8, Haszilló, Csuzi 1, Varsandán 2, Dénes Á. 1, Gál A., Oláh, Mezei 1, Fedor 5, Szász B. 5,Kohlrusz, Székely, Árpási 1, Kiss R. 2, Kovács L., Takács Sz., Borbély I.
Pick legjobb dobói: Vetési 2, Fekete 2. 
Hétméteres: 1/1 ill. 4/4. Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

- Mindenki várta már ezt a pillanatot, hogy újra mérkőzést játszon. Úgy gondolom a mérkőzés elérte a célját, a felkészülés ezen szakaszában. -  nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Folytatódik tovább az edzőtábor a felnőtt csapatnak, közös főzésekkel, edzésekkel és csoportos foglalkozásokkal Dánfokon. 

A mai utánpótlás mérkőzésekről a holnapi nap folyamán részletes beszámolót adunk.